Er smaksløkene dine på jakt etter en litt sterk og søt asiatisk rett? Da er denne koreanske retten med sprø og yummy tofu midt i blinken! Gochujang er en chilipaste som er fermentert og brukes mye i en rekke koreanske retter.

Koreansk chilipaste finner du på asiatiske butikker i Oslo og på NeoTokyos nettbutikk, og den ser slik ut:

Et lite tips

Om du kanskje er litt som meg, ikke særlig glad i å lage masse mat alene, har jeg et tips til deg. For ikke å ha for mye å lage på en gang, pleier jeg å blande sammen ingrediensene til sausen kvelden før. I tillegg presser jeg tofuen og river den opp i passende biter.

INGREDIENSER TIL 3

600 g fast tofu (jeg liker den fra Miss Gin)
2 ss rapsolje
3 ss maisena
litt salt og pepper

165 g brun fullkornsris eller boil-in-bag
vårløk til servering
sesamfrø til servering

SAUSEN

1 ss gochujang paste
2 ss soyasaus, saltredusert
4 ss tomatketchup
2 ss riseddik
2 ss sukker
3 ss lønnesirup, agavesirup eller honning

LET’S DO THIS!

  1. Start med å blande sammen de flytende ingrediensene og sukkeret. Finhakk eller press hvitløksbåtene. Finhakk ingefær. Bland alt sammen og la det stå til siden.
  2. Press tofuen i 30-60 minutter. Hell av det overflødige vannet og riv tofuen opp i passende biter, ca. 1-2 cm store. Ha tofuen i en stor bolle og strø over 3 ss maisstivelse og 1/4 ts salt og noen runder med pepperkverna.
  3. Kok opp vann og begynn å koke risen.
  4. Varm opp et par ss rapsolje i ei non-stick stekepanne på middels høy varm. Ha deretter oppi halvparten av tofuen og la det danne seg en stekeskorpe. Ikke rør rundt! Snu tofubitene etter et par minutter slik at flere sider blir gylne. Ikke stek for lenge, for da blir tofuen tørr. Ha den ferdige tofuen i ei skål, og stek deretter resten på samme måte. Når denne dosen også er ferdig, har du det oppi skåla sammen med det andre.
  5. Hell sausen oppi steikepanna og la det boble litt. Tilsett så tofubitene og la det surre 1/2 minutt.
  6. Server med brun ris, skiver av vårløk og sesamfrø på toppen.
Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.