VEILEDNING

Last updated on February 27th, 2022 at 02:20 pm

Jeg har flere års erfaring med rådgivning og veiledning innen vektreduksjon, livsstilsendring, overspisingsproblematikk/emosjonell spising, irritabel tarmsyndrom, høyt kolesterol og diabetes type 2. Fastlegene jeg er i team med, kombinerer medikamentell behandling med kostholdsendringer dersom du er kandidat for dette.

Oppfølging fra kompetente fagpersoner som gir kontinuerlig støtte og veiledning underveis, er av den grunn helt avgjørende for å lykkes med livsstilsendringer og få vanene til å vedvare. Dersom du ønsker hjelp til å legge om til en livsstil som støtter det livet du vil leve, bidrar jeg gledelig med veiledning og støtte på kostholdsfronten. Benytt kontaktskjema nederst på denne siden.

Foto: Ola Mishchenko

VEILEDNINGSTIMEN FRA A TIL Å

Aller først jobber vi sammen med skape et bilde av hvordan din livsstilsendring vil se ut på sikt – ditt langsiktige mål. Etter det blir jeg kjent med hvilke vaner du har hva gjelder matinntak og bevegelse. Sammen vil vi da gjennomgå det du typisk spiser og drikker i løpet av en vanlig dag. Kartlegging av mål og motivasjon er en viktig del av dette første samarbeidsmøtet.

Vi finner deretter ut av hvilke kostholdsendringer som kan være aktuelle for deg i dag. Som oftest starter ikke klientene mine på diett med mindre de er svært motivert for det. Ved fordøyelsesbesvær, smerter, høyt kolesterol og blodsukker, overvekt og fedme, pleier er det ikke sjelden motivasjonen er høy. Da er det hensiktsmessig å begynne på en (midlertidig) diett som varer alt fra uker til måneder. Jeg må understreke at denne dietten er midlertidig og ikke en bærekraftig løsning i lengden. Av den grunn gjør vi senere kostholdsendringer som du kan leve med i hverdagen, med familie og venner og når du er i sosialt lag.

Etter kartleggingen av matvaner og vi har funnet ut av aktuelle endringer, foretar vi en valgfri veiing med bioimpedanse. I tillegg til kroppsvekt, gir denne analysen samtidig informasjon om fettprosent, antall kilo muskelmasse og grad av bukfett. Bukfett, eller visceralt fett, er det helseskadelige polstringen som ligger på innsiden av kroppen ved innvollene dine. Dette utgjør en risikofaktor for utvikling av livsstilssykdommer som diabetes type 2. Men heldigvis forsvinner er det akkurat dette fettet som forsvinner aller først ved trening og kostholdsendringer.

Vi runder av timen med en oppsummering av mål og delmål samt endringene vi har kommet fram til. Og etter det, avtaler vi en ny oppfølgingssamtale 2-3 uker senere.

Foto: Brooke Lark

OVERVEKT OG FEDME

NB! Dersom fastlegen din har kalkulert kroppsmasseindeksen (KMI) din til mer enn 35 kg/m2 og du har en livsstilssykdom, har du krav på henvisning til spesialisthelsetjenestens overvektsklinikker for rehabilitering. Dette gjelder også ved KMI over 40 kg/m2 uavhengig av livsstilssykdom. I Oslo kan jeg på det varmeste anbefale Oppfølgingsenheten frisk, som ligger ved slottet. Flere av landets kommuner har dessuten frisklivssentraler som tilbyr gratis treningsgrupper og veiledning i 3 måneder eller mer.

Foto: I Yunmai

Ta kontakt med meg dersom du ønsker en uforpliktende samtale om hvordan vi kan jobbe sammen. I Oslo holder jeg til på Lille Grensen Legesenter, som ligger sentralt i sentrum et steinkast unna Stortinget. Er du ikke i Oslo, kan veiledningen foregå på telefon, e-post eller video.

PRISLISTE

Priser 2022
Første konsultasjon 60 minutter: 990,-
Oppfølging 30-45 minutter: 550,-
Oppfølging 15 minutter: 275,-

Alle samtaler inkluderer veiing med kroppsanalyse (vekt, muskelmasse, fettprosent, bukfett, etc.)