Last updated on July 9th, 2021 at 04:55 pm

Jeg presenterer herved en skikkelig digg, jømmi og næringsrik smoothie. Oppskriften er inspirert av en smoothie jeg bestilte på Kasbah her i Oslo en gang i min ungdom.

Foto: Louis Hansel

Sesampasta, eller tahin, gir en distinkt smak av sesamfrø. Men hva smaker egentlig de? Nøttete, litt bittert, jordlig, men de smaker ikke søtt som mandel- eller peanøttsmør.

Ettersom frøene er en god kilde til kalsium, vil hele oppskriften dekke bortimot 2/3 av dagsbehovet for dette mineralet. Tahin inneholder dessuten noe jern. Banan, som er en liten kilde til vitamin C, vil hjelpe til med å ta opp dette jernet.

Proteinpulver bruker jeg for å gi en søtere smoothie og for å øke proteininnholdet noe. Men det er absolutt ikke noe must om du ikke har det i skapet. Prøv deg fram for å finne det som passer dine smaksløker. Pulveret jeg vanligvis bruker er Vegan protein blend med vaniljesmak fra Star Nutrition. Har du’kke pulver, tilsett litt ekstra banan.

Tahin fås kjøpt på helsekost og i frukt- og grøntbutikker. Foto: SunnRask

Ingredienser

2,5 dl usøtet soyadrikke med kalsium
1 banan
1-2 ss tahin (sesampasta)
2 ss vegansk proteinpulver med vaniljesmak
isbiter

Kjør kverna!

Ha alle ingrediensene i en blender. Om du bruker frossen banan, påse at den er skrelt og skivet før du tilsetter den. Start. Når alt er blandet, kan du tilsette et par isbiter og kjøre kverna en runde eller to til.

Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.