Last updated on July 9th, 2021 at 04:56 pm

Et rimelig pålegg som metter både magesekk og øyne!

INGREDIENSER

2 pk med kikerter, skrellet
150 g rødbete
1-2 fedd hvitløk
2 ss tahini (sesampaste)
1 ¼ ts salt
1 ts spisskummin
Ca. 100 ml kald kikertsaft
3-4 ss sitronsaft
Fersk persille
Svarte og hvite sesamfrø
Ekstra virgin olivenolje

Oppskriften gir hummus til 10 skiver. Jeg vil påstå dette er en svært sjenerøs oppskrift. Om du lager til bare et par personer og ikke skal spise hummus til det tyter ut av øra, halver oppskriften.

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre. 
  2. Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
  3. Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
  4. Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.

Oppskriften er hentet fra Brød og korn.
Foto: brodogkorn.no

Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.