En proteinrik smaksopplevelse fra Thailand som dekker alle smaksløkene med herlighet! I denne oppskriften lager vi vår egen pad-thai-saus, men om du ikke er 100% vegansk, er det ikke noe problem å ty til ferdig saus.

Nøkkelen til ikke å bli skuffet over tofuen, er å bruke en fast tofu som er presset, kuttet i terninger og fritert. Jeg lover det er verdt det! Miss Gin sin er soleklart min favoritt. Den finner du på A-food i Oslo eller på utvalgte Meny-butikker.

Stekt tofu i terninger (300 g) fra Miss Gin. Foto: The Mindful Broccoli

INGREDIENSER

Oppskriften gir 3 gode porsjoner. Ønsker dere mer nudler, utvid da til 250 gram risnudler.

1 ss saltredusert soyasaus
1/2 ss tamarindsaus (evt. Sriracha)
2 ss limesaft
1-2 ss brunt sukker
litt kvernet pepper

150 gram risnudler av brun ris
300 g stekt tofu fra Miss Gin
et par hvitløksbåter
1/2 brokkoli i buketter eller brokkolini
1 neve bønnespirer

peanøtter, hakket
litt frisk koriander
litt rød chili i ringer
litt vårløk i ringer

INSTRUKSJONER

  1. Start med å røre sammen ingrediensene til sausen: soyasaus, tamarindsaus, limesaft, sukker og litt kvernet pepper. La stå en stund.
  2. Kok opp vann og kok risnudlene etter anvisningen. Kok de heller litt kortere enn for lenge. Overkokte nudler er forferdelig! Husk at de skal wokes litt sammen med tofuen etterpå. Når nudlene er kokt, ha de over i et dørslag og skyll med kaldt vann. La de deretter renne av.
  3. Varm opp 1 ss rapsolje i en teflonpanne på middels varme. Stek tofu og finhakket hvitløk et par minutter. Tilsett deretter brokkolibukettene og stek to minutter til.
  4. Hell sausen over og vend inn nudlene forsiktig. Unngå å røre rundt for mye. Da vil nudlene etter hvert bli oppstykket og kanskje grøtete. Skru plata opp litt og stek et par minutter.
  5. Good wo(r)k! Server med frisk koriander, rød chili, vårløk, hakkede peanøtter, skvist lime, ekstra pepper og soyasaus.
Foto: The Mindful Broccoli
Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.