Last updated on July 9th, 2021 at 04:58 pm

Jeg har lenge vært på leting etter et skikkelig grovt og næringsrikt brød som på samme tid er glutenfritt. Om du har erfaring med glutenfri bakst, vet du at dette hører til sjeldenhetene. But times have changed!

Denne næringsbomba inneholder både næringsrike korn som havre og bokhvete – og en rekke fiberholdige kjerner med sunt fett: linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner.

Ikke bare er gresskarkjerner fiberrike og proteinrike – de er en ypperlig kilde til mineralet magnesium. Sammen med kalsium, fosfor og svovel, bygger magnesium opp og vedlikeholder skjelettet ditt. I tillegg bidrar magnesium til å opprettholde normal muskelfunksjon og redusere tretthet og utmattelse.

Linfrø, fiberhusk og mørk sirup skaper sammen et bindende slim som holder dette praktverket sammen. Er du allergisk mot melk og egg, eller ikke spiser mat med animalsk opprinnelse, passer denne oppskriften også for deg.

For å se hele oppskriften og flere gode oppskrifter, glutenfri og ordinære, besøk lenken under.

Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.