Last updated on April 21st, 2020 at 12:40 pm

Den totalt plantebaserte, proteinrike og kanskje skremmende kjøttlignende Beyond Burger har vært å finne på Oslos burgersteder i noen måneder nå. Jeg har spist den både på Wünderburger i Torggata og Munchies på Grünerløkka og Solli. Men for en fattig student som elsker burger, kan det koste å gi etter for det indre burgermonsteret for ofte. Dette er en gladnyhet da.

Beyond Burger servert med blåmuggost, løkringer og crispisalat.

For nå har Beyond Burger kommet i kjøledisken på REMA1000 og Kolonial.no. Hurra!!! Dette må vi skåle for!

Skål! Photo by Kevin Kelly. Thank you!

Prisen er 89,- kroner for to burgere á 113,5 gram. Jadda, jadda – det koster mer enn kjøtt, men ingen dyr har blitt avlet opp og levd utelukkende for å ende opp som burger på min tallerken. Av den grunn danker dette aspektet ut prisaspektet. Dessuten har magesekken min aldri vært særlig begeistret for rødt kjøtt. Den uler og bråker, klager og arbeider virkelig hardt. Beyond meat er for meg og magen min langt lettere å forholde oss til.

For å redusere risiko for kreft i blant annet fordøyelsessystemet (jeg vil beholde tarmene mine!) og redusere risiko for hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt og slag, anbefaler Helsedirektoratet oss å begrense inntaket av rødt kjøtt til 500 gram per uke. Som du nok allerede vet, vil det å bytte ut noen av kjøttvarene vi spiser samtidig bidra til å bevare kloden vår (jamfør EAT-rapporten som ble publisert tidligere i år).

By Beyond Meat.

Burgeren både ser ut som OG smaker skremmende likt kjøtt. Da en fra kullet mitt og jeg testet denne burgeren på Munchies tidligere i år, ble det nesten litt ekkelt å spise noe så kjøttlignende. Rødfargen er forresten hentet fra rødbeter.

BOTTOM LINE

Beyond smakte egentlig mye bedre her hjemme i mitt eget kjøkken. Jeg mistenker at den blir litt ihjelklemt på burgersjappene her i byen. For når den kommer rett fra pakken, er den omtrent dobbelt så høy. Løp og kjøp uansett!

Share:
Written by Justin
Plant-based nutritionist, lifestyle coach, and mindful eating teacher based in Oslo, Norway. Contact me to book a session online or in person.